Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Disse tallene er lite å skryte av. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Så mange Lumiaer solgte Microsoft forrige kvartal

Tallet vil kanskje overraske deg.

Windows på mobil har aldri klart å slå gjennom blant forbrukerne og Microsoft annonserte tidligere i år at de planlegger å kutte ned på satsningen.

Mindre åpne
Tidligere har Microsoft vært åpne om hvor mange Lumiaer de har solgt, men i de seneste kvartalene har det endret seg og de har kun annonsert omsetningen for mobildivisjonen.

Dog har Windows Central klart å finne ut hvor mange mobiler Microsoft solgte i årets andre kvartal. I et dokument levert inn til Securities and Exchange Commission skriver Microsoft at de solgte 13,8 millioner Lumia-enheter i finansåret som endte 30. juni 2016.

Kommentar: Windows 10 Mobile – en skuffelse.

Snart under millionen
Ettersom vi vet at Microsoft solgte 5,8 millioner i det første kvartalet i det finansåret, 4,5 og 2,3 millioner de to neste, kan Microsoft ha solgt rundt 1,2 millioner Lumia-enheter i det foregående kvartalet.

Til sammenligning solgte Samsung og Apple henholdsvis 77,6 og 40,4 millioner smarttelefoner samme kvartal.

Trenden vil nok bare fortsette og vi blir ikke overrasket om tallet er under 1 million i det inneværende kvartalet. Kan supermobilen fra HP snu trenden eller det den mystiske Surface Phone som skal gi fart på Windows 10 Mobile?

 

Kilde:
Windows Central

Stikkord: Microsoft, Windows10Mobile