Facebook blir bøtelagt i Brasil.
Facebook blir bøtelagt i Brasil.

Annonse


Facebook nekter å utlevere brukerdata til Brasil

Brasilianske myndigheter uttaler at en domstol har fryst 11,7 millioner dollar, i underkant av 100 millioner kroner, av Facebooks midler.

Nekter å utlevere brukerinformasjon
Årsaken er at Facebook nekter å etterkomme påleggene fra en brasiliansk domstol om å utlevere brukerdata fra lynmeldingstjenesten WhatsApp i en kriminalsak.

Påtalemyndighetene uttaler at midlene som er frosset tilsvarer summen på bøtene for å ikke etterkomme rettskjennelsen.

Ønsker å ivareta sikkerheten
Brasilianske myndigheter har vel flere anledninger – tre ganger siden desember – stengt tilgangen til WhatsApp, melder Reuters.

Annonse


Myndighetene mener de er avhengig av å kunne overvåke kommunikasjon mellom kriminelle, men Facebook mener de har plikt til å ivareta personvernet til brukerne.

NTB melder at tolv personer ble arrestert forrige uke for meldinger via telefon og WhatsApp som tyder på at de planla terrorangrep under OL.

Sjef pågrepet
I mars i år ble Diego Dzodan, sjef for Facebook i Latin-Amerika, pågrepet av brasilianske myndigheter etter at WhatsApp nektet å utlevere informasjon.

Senest i mai i år ble lyndmeldingstjenesten blokkert i Brasil etter en rettskjennelse, men den ble fjernet etter at Facebook anket.

 

Kilder:
Reuters,
NTB

Annonse