Samsung Galaxy S7 edge gjør det svært godt. Det reflekteres i selskapets kvartalstall.
Samsung Galaxy S7 edge gjør det svært godt. Det reflekteres i selskapets kvartalstall.

Annonse


Denne gir Samsung det største overskuddet på to år

Dette er den delen av sommeren der de store selskapene legger frem sine kvartalstall.

Beste tallene på to år
Vi har allerede sett på Microsofts positive resultater som blant annet drives av skytjenesten Azure, men også Apple der resultatet faller med 26,9 prosent og nedgang for iPhone, iPad og Mac.

Samsung kan, som Microsoft, vise til real vekst i årets kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Omsetningen økte med 5 prosent til 45,2 milliarder dollar og resultatet endte på 7,22 milliarder dollar, opp 18 prosent.

Galaxy S7 (edge)
Dette er Samsungs beste kvartalstall på to år og skyldes i hovedsak et godt salg for Galaxy S7 og S7 edge. Selskapets mobilavdeling stod for over halvparten av både omsetningen og overskuddet.

Annonse


Kun få uker etter lanseringene av mobilene dukket det opp rapporter om at Samsung opplevde en knallstart og det ser ikke ut til å ha avtatt. Vi er ikke overrasket over at Galaxy S7 og S7 edge selger så godt de gjør, vi gav sistnevnte nesten full pott da vi testet smarttelefonen tidligere i år.

Samsung uttaler at de forventer å opprettholde det gode salget i dette kvartalet. Note 7 avdukes tirsdag og kan være en sterk bidragsyter.

 

Kilde:
The Verge

Annonse