Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft skal løse batteriproblemene på Surface Pro 3 med en programvareoppdatering. (Ill.: Microsoft)

Microsoft lover å løse batteriproblemet på Surface Pro 3

Flere opplever at batteriet tok kvelden rett etter garantiperioden.

For rundt en uke siden dukket det opp rapporter om at batteriet på flere Surface Pro 3-maskiner plutselig sluttet å fungere.

Batteritrøbbel
Kort tid etter at rapportene dukket opp, uttalte Microsoft at de jobber med å finne en løsning på problemet og oppfordret kundene til å melde seg.

Ifølge forummoderatoren «Greg» på selskapets offisielle fora, viser det seg at problemet kun gjelder et fåtall maskiner. Microsoft bekrefter også at det ikke er noe feil med batteriet og at de jobber med en programvareoppdatering som skal rette på feilen.

Når dette skjer er ennå uvisst.

Fra originalsak:
Surface Pro 3 skal visstnok leveres med noen av de beste batteriene på markedet, og skal kunne lades veldig mange ganger – derfor er det overraskende at kunder nå opplever at batterilevetiden er elendig.

Samtidig som Microsoft snakket om god batterilevetid da de lanserte produktet, nevnte de også at batteripakken kunne skiftes etter garantiperioden for 200 dollar.

Heldigvis ser det ikke ut til at berørte kunder behøver å punge ut, for batteriene har blitt så dårlig at det ikke en gang går an å starte maskinene. Andre opplever fall fra 25 prosent til null på få sekunder.

Batteritiden var forresten en av årsakene til at en i ITavisen-redaksjonen valgte å levere tilbake sin Surface Book etter å ha tidligere omtalt den som «min ultimate laptop».

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: Microsoft, surface