Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kromtech, selskapet bak MacKeeper, føler seg trakassert av uttalelsene til en norsk 14-åring. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Mac-utvikler truet norsk 14-åring med rettsak

Selskapet føler seg trakassert av rogalendingens YouTuber-videoer.

OS X-programvaren MacKeeper har den senere tiden hatt litt frynsete rykte. Blant annet etter at informasjonen til 13 millioner kontoer lå ubeskyttet på nett.

Truet med rettsak
14 år gamle Luqman Wadodd fra Stavanger har lagt ut fire videoer på YouTube der han kritiserer MacKeeper og måten de reklamerer på.

Kromtech, selskapet bak MacKeeper, krevde at nordmannen skulle fjerne videoene fra YouTube og truet med en rettsak hvis han ikke etterfulgte kravene. De skrev også at en slik rettsak vil koste ham 60 000 dollar, over 500 000 kroner. Selskapet hevder de føler seg trakassert av rogalendingen.

– Jeg ble redd da de truet meg. Jeg gjorde et søk på Google, og fant fort ut at de hadde kommet med slike trusler før. De har prøvd å saksøke andre Youtubere, men de har ikke vunnet fram, sier Luqman til Dagbladet.

Har du kjøpt MacKeeper? Da har du krav på refusjon.

Kritiserer MacKeeper
Det er blant annet videoen «Confronting MacKeeper» (se nederst i saken) som Kromtech reagerer på. I videoen kritiserer han MacKeeper for å legge ut falske brukeranmeldelser på en nettside de selv eier.

Til Dagbladet forteller 14-åringen at han prøver å være nøytral i saken etter at de truet ham, men at han føler selskapet bør skjerpe seg.

– Hvis de vil reklamere for produktet sitt, må de gjøre det på en ordentlig måte, ikke med reklamer som lyver, sier Luqman til Dagbladet.

Hans Fredrik Marthinussen, jusprofessor ved Universitetet i Bergen, forteller til Stavanger Aftenblad at Kromtech har en dårlig sak mot Luqman. Først og fremst fordi han er et barn, men også fordi videoene legges ut i Norge.

 

Kilder:
Stavanger Aftenblad (krever abonnement),
Dagbladet

Stikkord: kromtech, Mackeeper