Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft skal være glade for at de var klar over sine egne begrensinger, og i stedet satset alt på Xbox 360 i stedet for en håndholdt enhet. (Ill.: Microsoft)

Microsoft skal være glade for at de droppet «Xboy»

Spill: Skulle egentlig produsere en håndholdt Xbox.

Tidligere Xbox-sjef Robbie Bach avslører til spillmagasinet IGN at Microsoft hadde planer om å lansere en håndholdt Xbox.

En god ting
Det var helt tilbake under utviklingen av den første Xbox-konsoll i 2000 at «Xboy» ble snakket om blant Microsofts Xbox-sjefer.

Heldigvis for Microsoft, skulle det vise seg, at de ikke gikk videre med det – en håndholdt spillkonsoll ville ha måttet konkurrere med smartmobiler kun noen få år senere.

Hva hadde Xbox vært uten 360-suksessen?
Selskapet mente at de burde være en aktør i det håndholdte økosystemet, men Bach avslører at selskapet ikke klarte og fokusere og at de ikke hadde ressursene som skulle til for å få det gjort.

Han påpeker dessuten, med riktighet, at det var helt riktig av dem å satse 100 prosent på Xbox 360. Om de ikke hadde gjort det, og rotet seg bort i håndholdte, kunne spillmarkedet sett annerledes ut i dag med kanskje bare Sony og Nintendo igjen.

 

Kilde:
IGN

Stikkord: Spill, xbox