Er dette starten på slutten for eventyret Cyanogen?
Er dette starten på slutten for eventyret Cyanogen?

Annonse


Cyanogen kutter kraftig i antall ansatte

Kutter mellom 25-30 prosent av sine omtrent 120 faste ansatte.

Restrukturering
Menneskene bak Cyanogen dannet et selskap i håp om å kunne konkurrere med de største aktørene i markedet.

Kilder fra selskapet har snakket med Android Police og Recode og hevder at Cyanogen kutter kraftig i antall ansatte og at dette er et ledd i selskapets plan om å fokusere mer på apper.

Ingen kommentar
Sjefen for selskapet, Kirk McMaster har avslått å kommentere situasjonen ovenfor Recode. Så eksakt hva som skjer med selskapet fremover blir bare gjetning frem til selskapet kommer med en offisiell uttalelse.

Annonse


CyanogenMod vs CyanogenOS
CyanogenMod, eller CM som den heter blant brukere, er fortsatt svært populær. CyanogenOS på den andre siden har ikke fått like mange brukere.

Etter å ha entret markedet med brask og bram ved å danne partnerskap med OnePlusOne, Microsoft og Lenovo så har det gått treigt for den nye aktøren.

Så langt virker det som at produsentene er lite interessert i å lisensiere CyanogenOS og at selskapet er nødt til å finne andre måter å overleve på.

Usikker fremtid
Endringene gir en usikker fremtid både for CyanogenOS, MOD-plattformen og CM, endringen kommer etter at selskapet ansatte Lior Tai fra Facebook som daglig leder.

En av følgende kan være at oppsigelsene i Cyanogen påvirker utviklingen av CyanogenMod også, og at det blir opp til brukerene å måtte drive utviklingen der videre.

Kilde:
Engadget
NeoWin