Hopp til navigasjon Hopp til innhold
No Man’s Sky kan bli utsatt igjen. (Ill.: Hello Games)

Dette kan bekymre No Man’s Sky-tilhengerne

Spill: Spillet kan bli utsatt igjen, men det er lite sannsynlig.

Utforskerspillet No Man’s Sky er mer eller mindre uendelig og utviklerne bruker avansert matematikk for å generere spilluniverset.

En superformel
Men nå har det dukket opp detaljer som ikke akkurat er i favør utvikler Hello Games. Den belgiske plantegenetikeren Johan Gielis publiserte i 2013 en likning som kan beskrive et høyt antall naturlige former som edderkoppspinn og snøfnugg. Likningen kalte han for «Superformula».

Nå hevder et nederlandsk selskap (Genicap), stiftet av Gielis, som driver med forskning at Hello Games har brukt «Superformula» i No Man’s Sky.

Beskyldes for bruk av patent
Nyheten kommer fra den nederlandske avisen Telegraaf og siterer Genicaps Jeroen Sparrow. Han hevder at selskapet ikke har gitt sitt samtykke til bruk av formelen i No Man’s Sky. Ifølge Sparrow er formelen patentert og andre er avhengig av lisens for å kunne bruke den.

Han legger til at Genicap ikke ønsker å stanse lanseringen av spillet, men hvis formelen er blitt brukt, blir de to selskapene nødt til å diskutere saken.

Eurogamers undersøkelser viser at Hello Games trolig har brukt «Superformula» i spillet, men at det er usikkert hva det vil bety for lanseringen av spillet. Hello Games har ennå ikke uttalt seg i saken.

Utsettelser og hindre
No Mans Sky har blitt utsatt en rekke anledninger tidligere og nylig avslørt utviklerne at de løst en rettslig disputt med britiske BSkyB for bruk av ordet «sky».

Spillet blir, ifølge planen, lansert til PlayStation 4 og PC 12. august.

 

Kilde:
Eurogamer,
Telegraaf

Stikkord: NoMansSky, patent, Spill