Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Rocket League er meget klare for kryssplattform, men først må de få lov av Sony. (Ill.: Psynoix)

– Vi trenger bare å trykke på en bryter

Spill: Rocket League-utviklerne er klare med kryssplattform, men …

Microsoft annonserte kryssplattformstøtte for Xbox One og Windows 10 i mars og samtidig inviterte de Sony og PlayStation 4 til festen.

Er klare for kryssplattform
Flere utviklerstudioer virket å være opprømte over Microsofts nyhet og Rocket League var et av de første spillene som fikk støtte for kryssplattformspilling mellom Windows 10 og Xbox One.

Kort tid etter Microsofts annonsering, uttalte utvikleren Psyonix (Rocket League) at de var gira på å få til at også PlayStation 4- og Xbox One-spillerne kan spille mot hverandre, men at det hele var avhengig av Sony.

Nå er det opp til Sony
Til IGN uttaler spillstudioets visepresident, Jeremy Dunham, at de har funnet ut av hvordan det hele vil fungere, men at Sony må godkjenne det.

– Vi kan, på under en arbeidsdag, har det oppe  og fungere uten noen problemer. Det vil bokstavelig talt ta et par timer å få det til, så vi venter bare på tillatelsen.

Selv om Microsoft er ivrige på å få det i gang, er det avhengig av at Sony også gir grønt lys.

– Sony er et såpass stort selskap at jeg er sikker på at det vil ta litt tid for dem å finne ut hva hindringene er, hvilke problemer de kan møte på med andre titler, og andre ting jeg ikke tør begynne å spekulere i, sier Dunham til IGN.

Litt skeptiske
Sony virket litt skeptiske da Microsofts spillinvitasjon først dukket opp for rundt fire måneder siden, men har i etterkant uttalt at de «gladelig vil ta denne diskusjonen med hvilken som helst utgiver og utvikler som er interessert i kryssplattformspill».

 

Kilde:
IGN

Stikkord: playstation, Spill, xbox