Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft gjør det svært godt i skyen. (Ill.: Trond BIe/ITavisen)

På dette området går Microsoft så det suser

Øker med over 100 prosent.

Selv om mobilavdelingen til Microsoft igjen er ned med 70 prosent, kanskje ikke så overraskende ettersom selskapet har trappet veldig ned, ser skyen lysende ut.

Solid økning
Totalt omsatte Microsoft for 22,6 milliarder dollar, 192 milliarder kroner med dagens kurs, i løpet av kvartalet. Det er opp fra 22,2 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Selskapet kunne registrere et samlet overskudd på 5,48 milliarder dollar, rundt 46,5 milliarder kroner. I fjor registrerte de et underskudd på 2,1 milliarder dollar. Det skyldes i hovedsak at Nokia-kjøpet på 7,5 milliarder dollar ble nedskrevet det kvartalet.

Azure-suksess
En ting som er med på å drive Microsoft fremover, er skytjenesten Azure. Sammenlignet med fjoråret var omsetningen opp 102 prosent og antallet nye brukere mer enn doblet seg.

– Det siste året var sentralt i både vår egen transformering og i samarbeid med våre kunder som går gjennom deres egne, digitale transformeringer. Microsoft Cloud opplever en betydelig drivkraft blant kundene og vi er godt posisjonert til å nå nye muligheter i året som kommer, heter det i en uttalelse fra Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft.

Flere høydepunkter
Det er ikke bare i skyen at Microsoft gjør det godt. Under følger noen av høydepunktene fra årets andre kvartal:

  • Omsetningen til Surface-avdelingen økte med 9 prosent og endte på 965 millioner dollar.
  • Omsetningen for Windows OEM gikk opp 27 prosent.
  • Xbox-omsetningen falt med 9 prosent, antall Xbox Live-kunder økte med 33 prosent, eller tre millioner, og er nå på 49 millioner.
  • Microsofts mobilavdeling falt med 71 prosent.
  • Omsetningen fra søk økte med 16 prosent.
  • Office 365 økte med 59 prosent, antall abonnenter er nå på 23,1 millioner.

 

Kilder:
The Verge,
Microsoft

Stikkord: Finans, Microsoft