Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Markus Persson tar ikke seg selv så selvhøytidelig, men noe han tar høytidelig er ytringsfriheten. (Ill.: Markus Persson/Twitter)

Minecraft-skaperen: – Han er en dust, men herregud, dette må ta slutt

Støtter #freemilo.

Det har ikke gått ubemerket hen at Twitter har valgt å bannlyse den frittalende Trump-supporteren Milo Yiannopolous.

Flere hundretusen følgere
Yiannopolous bruker ytringsfriheten i USA for alt den er verdt, og er for tiden på turne for å støtte republikanernes presidentkandidat, men har ikke lenger samme mulighet på Twitter etter at selskapet valgte å fryse kontoen til den konservative aktivisten som hadde i underkant av 400 000 følgere.

Årsaken detaljeres ikke av Twitter, som ble store grunnet muligheten for anonym og til nå fri tale, men melder at personer som Yiannopolous sine uttalelser er ting de ikke vil ha noe av på plattformen.

Dette sier Twitter
Dette mener mange er dobbeltmoralisme fordi de ikke er konsekvente, og lar andre slippe unna med samme type uttalelser i forbindelse med en opphetet rase-debatt i Statene.

Twitter skriver «vi vet at mange mennesker mener vi ikke har gjort nok for å stoppe slik oppførsel på Twitter. Vi er enige. Vi fortsetter å investere tungt i våre verktøy og håndhevelse-systemer for enklere å finne og kjappere gjøre noe mens det skjer og for å stoppe lovbrytere som kommer tilbake

Persson kommer Yiannopolous til unnsetning
Nå kommer Minecraft-skaper Markus Persson til Yiannopolous forsvar. Ikke fordi han liker Yiannopolous, men fordi Persson forsvarer ytringsfriheten.

Dette tweetet han til sine nesten 3,8 millioner følgere:

Samtidig lar Twitter utsagn som dette være. Trolig fordi det er viktigere å være kompis med Hollywood-kjendiser, enn konservative aktivister.

Facebook gjør det samme
Det er ikke bare Twitter som nå velger å luke bort meninger de mener er dårlig reklame for dem.

Også Facebook har slått ned på aktivister, blant annet irakiske Faisal Saeed Al Mutar fordi han er kritisk til Islamisme.

Stikkord: milo, twitter