Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple vil tjene millioner av kroner på kjøp-i-app. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

– Apple tjener mer enn Nintendo på Pokémon GO-suksessen

Spill: Drar inn millioner på kjøp-i-app.

Pokémon GO – som i helgen ble omsider tilgjengelig i Norge – har så langt vært en massiv suksess og folk i alle aldre går mann av huse for å dra på jakt etter disse skapningene.

– Kjøp-i-app er nødvendig
Selv om Nintendo er en av selskapene med rettigheter til spillserien, er det på ingen måte det selskapet som tjener mest på GO-suksessen.

Ifølge analytikeren David Gibson i Macquarie Capital Securities er det vanskelig for spillere å ha fremgang i spillet uten kjøp-i-appen, såkalte mikrotransaksjoner.

«Ettersom spillere bygger opp Pokémon-inventaret sitt, blir de nødt til å bruke penger for å lagre, trene, klekke og slåss», uttaler han til Celebrity Net Worth.

Vi har testet Pokémon GO: – Derfor spiller alle dette i San Francisco.

Apple kan sitte igjen med mest
De fleste mikrotransaksjonene som blir gjort er små, ifølge analytikeren. Men ettersom spillet er såpass populært, blir det noen millioner kroner hver eneste dag, skal vi tro tallene.

Og ironisk nok er ikke Nintendo selskapet som vil tjene mest på suksessen. Utviklingen av spillet består av en treenighet mellom utvikler Niantic, The Pokémon Company og Nintendo. Når en bruker kjøper noe i appen på App Store, går 30 prosent til Niantic, 30 til The Pokémon Company, 30 til Apple mens kun 10 prosent av omsetningen går til Nintendo, ifølge Gibsons estimater.

Apple kan faktisk være selskapet som tjener mest totalt sett på spillet:

«På tross av det faktum at spillet er mer populært på Android, viser flere studier at det er mer sannsynlig at iPhone-brukere foretar kjøp-i-app-transaksjoner», skriver Celebrity Net Worth.

Er du enig i analytikerens uttalelse at man er nødt til å kjøpe mikrotransaksjoner for å ha en viss fremgang i spillet?

 

Kilde:
Celebrity Net Worth

Stikkord: Pokémon, Spill