Samsung fortsetter å vokse i markedet preget av stillstand.
Samsung fortsetter å vokse i markedet preget av stillstand.

Annonse


Samsung slår Apple på hjemmebane

2016 er så langt et meget godt år for Samsung, og selskapets siste flaggskip, S7 og S7 Edge mottar stående ovasjoner fra nær alle redaksjoner.

Forbrukerne er fornøyd
Mottakelsen i markedet for selskapets siste produkter har gjort at salgstallene har gått over alle forventninger for Samsung. I en rapport fra Kantar WorldPanel så skrives det at det kombinerte salget av Galaxy S7, og S7 Edge har overgått salgstallene for iPhone 6s og 6s Plus i USA i siste kvartal.

Samsungs andel av markedet i kvartalet som endte i Mai i år var på 37 prosent, mot Apples på 29 prosent.

Mulig tronskifte på gang
Flere indikatorer viser nå at Apples eksplosive vekst har stagnert og at Samsung har klart å finne en del av markedet som fortsatt ønsker nye, bedre og relativt dyre telefoner. Selv om begge selskaper sliter med å få salgstallene opp.

Annonse
En av grunnene til den fortsatte veksten for Samsung kan også være deres satsning på Gear VR, en satsning som Apple så langt ikke har funnet et motstykke til.

Deler topp ti
Kantor WorldPanel kommer også med andre interessante datapunkter, blant annet viser det seg at Samsung og Apple til sammen dekker alle topp ti plasseringer når det kommer til solgte smarttelefoner i USA og Storbrittania. Det er først når denne listen utvides til å inkludere de 20 mest solgte at merker som LG og Sony vises.

Kilde:
Kantor WorldPanel via 9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse