Hopp til navigasjon Hopp til innhold
9to5Google har testet hvordan det er å kjøre Android-apper i Chrome OS. (Ill.: ASUS)

– Slik er det å bruke Android-apper på Chromebook

Kunne du ha byttet ut PC-en din mot dette?

En av årets store nyheter fra Google er at Android-apper snart kan bli installert på selskapets PC-operativsystem Chrome OS.

Begrenset tilgjengelighet
Google åpnet for en begrenset testing av dette tidligere i sommer, og 9to5Google er en av dem som har fått testet det.

Totalt sett virker den Google-fokuserte bloggen å være generelt sett fornøyd med hvordan det hele fungerer og merk at dette fortsatt er på teststadiet.

De fleste Android-appene åpnes i fullskjermmodus eller i et mindre landskapsvindu. Apper som er optimalisert for Chrome kan også åpnes i portrettmodus – som er standard for smarttelefoner.

«Android-apper for nettbrett mangler og for det meste er det bare strukkede telefonapper. En god nettbrettapp utnytter den ekstra størrelsen, men det er ikke så mange av dem tilgjengelig som på konkurrerende plattformer», skriver 9to5Google uten å nevne iOS.

Litt rotete
Chrome OS-versjonen mangler ting som en Android-launcher, app-bytter og notifikasjonspanel, og integrasjonen lider til tider av skaleringsproblemer.

«Jeg vet ikke om folk instinktivt vil laste ned samtlige apper til Chrome OS som de har installert på telefonen deres, men hvis de gjør det vil det føre til problemer med å finne og åpne apper. Bare det å installere apper på mine første hjemskjerm føltes rotete på Chrome OS.»

Ettersom det mer eller mindre er fullversjonen av Play Store som kjøres i Chrome OS, vil en stor majoritet av appene installeres. Dog kan man oppleve problemer med å installere apper som er spesielt designet for telefoner.

«Alle Android-apper du installerer har samme vindusfunksjoner som andre Chrome-vinduer. På høyre side finner man lukke, maksimere og minimere, på venstre finner man tilbakeknappen for apper som ikke har virtuell knapp.»

– Har klart det Microsoft ikke har lykkes med
9to5Google avslutter sniktitten med å skrive at dette kan være en verdig konkurrent til duopolet med Windows og macOS og at Google har klart på første forsøk det ikke Microsoft ikke har lykkes med med Windows 8 og 10:

«Å forene skrivebord og mobile enheter med én plattform og app-butikk.»

PS. Vi i ITavisen planlegger å teste Chrome OS i en lengre periode når Android-appene blir offisielt tilgjengelig. Følg med utover høsten.

 

Kilde:
9to5Google

Stikkord: android, ChromeOS, Google