Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Felix Kjellberg, mest kjent som PewDiePie på YouTube, føler seg uthengt. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

«PewDiePie»: – Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt

Spill: Føler seg uthengt i sponsorsaken.

Onsdag denne uken kom nyheten om at Warner Bros. betalte flere kjente YouTubere, deriblant «PewDiePie», for positiv omtale av spillet Middle Earth: Shadow of Mordor.

Føler seg uthengt
Svensken, hvis egentlig navn er Felix Kjellberg, er en av flere som skal ha mottatt penger fra spillstudioet og Federal Trade Commission (FTC) mener at sponsingen ikke ble merket godt nok.

En ny video svarer Kjellberg på anklagene og uttaler at han føler seg uthengt av pressen. Han sier blant annet at han merket videoen med «sponset» på tross av at det, ifølge ham selv, ikke var et krav å gjøre det.

«PewDiePie» viser til regler om informering av sponset innhold som ikke skal ha vært et krav for to år siden – da videoen ble publisert.

Bedyrer sin uskyld
Dog har disse retningslinjene eksistert i lang tid, men det var først i fjor at FTC spesifikt nevnte YouTube her.

«Det som skjedde var at mange YouTube var involvert i denne sponsingen. Men ettersom jeg er den største YouTuberen var det kun mitt navn som dukket opp. Og det som skjedde var at det ikke vare et krav å offentliggjøre det, jeg gjorde det. Andre YouTubere gjorde det ikke, men det er jeg som får høre det», forteller svensken i videoen.

FTC mener på sin side at det ikke var nok å merke videoen med «sponset» og at de skulle ha kommet tydeligere frem i videoen.

Føler du at PewDiePies merking er tilstrekkelig eller bør det komme tydeligere frem i videoen at det er snakk om sponsing?

 

Kilder:
YouTube,
Neowin

Stikkord: Spill, youtube