Microsoft hevder igjen at Edge er best. Denne gang på videokvalitet.
Microsoft hevder igjen at Edge er best. Denne gang på videokvalitet.

Microsoft: – Edge er best på videokvalitet

Forrige uke startet Microsoft en liten nettleserkrig ved å hevde at Edge var best på strømeffektivitet på bærbare PC-er. Opera var konkurrenten som reagerte sterkest.

– Best videokvalitet
Det var kanskje ikke så overraskende ettersom sistnevnte nylig har lansert en ny versjon av nettleseren med egen strømsparingsfunksjon.

Nå har Microsoft utført en rekke tester for å måle videokvaliteten til ulike nettlesere og igjen – kanskje ikke så overraskende – kommer Edge best ut.

«I testene våre var ikke bare Microsoft Edge strømeffektiv, men den premium videosiden vi brukte sendte en video med høyere oppløsning og bithastighet til Microsoft Edge sammenlignet med andre nettlesere», skriver Microsoft og legger til:

«Det faktum at Microsoft Edge mottok 1080p-innhold i våre strømtester, viser at den faktisk hadde høyere strømforbruk enn den ville hatt ved å kjøre 720p-innhold slik som andre nettlesere. Microsoft Edge gav den beste videokvaliteten og leverte også den lengste batteritiden.»

Opera slo tilbake
Det kan absolutt bli interessant å se hva Opera svarer med denne gangen. Sist gang slo de tilbake mot Microsofts batteripåstander og hevdet at de banket Edge med strømsparer.

Dog viste en uavhengig test at Edge var best med Google Chrome – kanskje litt overraskende – som nummer to.

I fjor kom det frem at Netflix ikke leverer full-HD-innhold til nettlesere som Chrome og Mozilla Firefox, de må ta til takke med 720p-oppløsning. For å se full-HD-innhold fra Netflix via nettleseren, må man enten ha Internet Explorer, Microsoft Edge eller Safari (macOS).

 

Kilder:
Windows Central,
Microsoft