Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vil de nye Mac-ene få fart på salget igjen? (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Mac-salget fortsetter å synke

Kan de ryktede MacBook Pro-maskinene snu trenden?

Mens den totale trenden i PC-markedet har vært et synkende salg, er Apple en av produsentene som har holdt seg noenlunde stabil.

Stadig nedgang
Da Apple la frem kvartalstallene for årets første tre måneder, var det nedgang for både iPhone og iPad, men også Mac. For sistnevnte er det den samme regla i årets andre kvartal.

Tall fra analytikerne i IDC viser at Apple solgte (sendt til leverandør) litt færre PC-er i perioden april–juni. Fra rundt 4,8 millioner til 4,4 millioner – en nedgang på 8,3 prosent.

Asus, som hadde en vekst på 5,4 prosent ifølge tallene til IDC, passerte Apple som nå er på femteplass over PC-produsentene.

HP og Dell opp, Lenovo ned
Også HP og Dell opplever en ørliten vekst i et marked som er ned 4,5 prosent år over år. IDC estimerer med at det ble solgt 62,4 millioner PC-er i årets andre kvartal.

Lenovo er fortsatt ledende, men også de måtte notere en nedgang på 2,3 prosent.

Slik er estimatene til IDC for årets andre kvartal.
Slik er estimatene til IDC for årets andre kvartal.

Storoppdatering på vei?
Det begynner å bli en stund siden Apple oppdaterte MacBook Pro-maskinene, men ifølge analytiker Ming-Chi Kuo er det duket for en større oppgradering senere i høst i det som omtales som «den mest betydelige MacBook Pro-oppgraderingen noensine».

Blant annet spekuleres det hyppig to tynnere og lettere versjoner av 13- og 15-tommeren med blant annet OLED-snarveier og Touch ID på plass.

 

Kilder:
MacRumors,
IDC

Stikkord: Apple, mac, pc