Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Vi kan ikke være avhengige av én produktgruppe

Acer gambler på virtuell virkelighet.

Acer har tidligere vært i toppen på laptopfronten, men har i senere tid blitt skjøvet nedover på salgstabellen. Nå vurderer de flere områder der de kan vokse.

Må ha flere baller i luften
Tidligere i år viste de frem VR-hodesettet StarVR. Dette er et helt spesielt VR-hodesett som de lager i samarbeid med det svenske selskapet Starbreeze.

StarVR har en mye høyere utsalgspris enn HTC Vive og Oculus Rift, som også koster en god del, og fokuset virker å være litt annerledes.

Acer og Starbreezes VR-sett skal selges til IMAX-kinoer, fornøyelsesparker og kinoer verden rundt. Vive og Rift fokuserer i hovedsak på vanlige forbrukere.

Satser mer på VR og spill
Dette er et helt nytt fokus for Acer som nå tester ting som helserelaterte produkter og viser et tydelig økt satsning på spill-PC-markedet.

– Vi ønsker ikke lenger synkende industrier. Vi er nødt til å bygge flere produkter og ikke bare satse på én, forteller Acer-sjef Jason Chen til Bloomberg.

IMAX annonserte tidligere i år at Acers StarVR blir tilgjengelig i fremtidige VR-kinoer og Acer kan fortelle at de første hodesettene kommer på plass i Los Angeles senere i år.

StarVR blir dyr
Mens Oculus Rift og HTC Vive koster henholdsvis 599 og 799 dollar, er prisen for StarVR oppe i et firesifret antall dollar.

Ifølge Chen vil StarVR ha «overlegen oppløsning» og synsvinkelen er på hele 210 grader. Vive og Rift stanser på 110 grader.

Dette er en av årsakene til at Acer ikke satser på forbrukerne i førsteomgang, forteller Chen til Bloomberg. Acer – som allerede satser stort på VR i sine spill-PC-er – utvikler nå nye stasjonære og bærbare PC-er som skal støtte StarVR.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: acer, starvr, vr