Det tok ikke lang tid før angripere utnyttet en forsinket utrulling av Pokemon Go.

Annonse


Advarsel: En versjon av «Pokémon Go» funnet med bakdør

Pokémon Go, det populære spillet fra Googles Niantic Labs som ble lansert forrige uke har fått massiv respons fra spillere verden over. Det gjør det en populært mål for de med onde hensikter.

Vi skrev igår om at en tenåring fant en død person mens hun spilte Pokémon Go.

Rolig utrulling
For å unngå flere problemer med lanseringen og serverkapasiteten har Niantic valgt å rulle ut spillet region, etter region. Det gjør at de som er utenfor en region som spillet er offisielt lansert i har måttet ty til å sidelaste (side-load) installasjonsfilen (APK) på Android.

Selv om sidelasting av installasjonsfiler er vanlig for mange Android brukere skjer det ikke helt uten risiko.

Annonse


Bakdør
En versjon som sikkerhetsselskapet Proofpoint har funnet var blitt modifisert med en bakdør som kalles «DroidJack». Appen er annerledes enn den offisielle versjonen, men er lik nok til å ikke virke alarmerende på de fleste.

Den modifiserte versjonen ble funnet mindre enn 72 timer etter at spillet ble lansert i New Zealand og Australia den 4.juli.

Slik kan du sjekke det
Proofpoint har også kommet med noen tips til hvordan du kan se om du har installert den versjonen det er snakk om her. Ved å gå inn i applikasjonshåndtering og se på rettighetene til Pokémon Go så vil du finne noen rettigheter som ikke er typiske for spill som dette.

 

Flere av rettighetene Pokémon Go ber om er langt utover hva spillet trenger.
Flere av rettighetene Pokémon Go ber om er langt utover hva spillet trenger.

Spesielt urovekkende er muligheten appen har til å ringe på egen hånd etter at den er installert.

Bare fordi du kan
sin blogg skriver ProofPoint om flere funn og avslutter med at «Ergo, bare fordi du kan få den seneste programvaren på telefonen din, betyr det ikke at du bør», og at å laste ned tilgjengelige applikasjoner fra kjente steder som de offisielle «butikkene» er den beste måten å sikre deg og dine nettverk på.

Kilde:
ProofPoint via Gizmodo

Annonse