Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung slipper en månedlig oppdatering som tetter flere sikkerhetshull. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Last ned denne oppdateringen hvis du har Samsung-mobil

Månedlig fiks retter åtte kritiske feil.

Samsung har i dag sluppet en månedlig oppdatering til selskapets flaggskipmobiler.

Tetter sikkerhetshull
Det sørkoreanske selskapet omtaler det som en «vedlikeholdsoppdatering», men det ser ut til å være en sikkerhetsoppdatering.

Samsung har ikke publisert den fullstendige loggen over oppdateringer, blant annet fordi flere av svakhetene ikke er gjort offentlige ennå, men Neowin skriver at dagens oppdateringer inneholder samtlige fra Googles «Android July patch».

Oppdateringen fra Samsung retter blant annet på en kritisk svakhet i Samsung Professional Audio SDK. Svakheten ble først rapportert 5. april og har en feil som gjør det mulig for ondsinnede applikasjoner å få tilgang til eller modifisere det delte minnet.

Sikkerhetsproblemer
Programvareoppdateringen sendes ut som en «over the air»-løsning, men ønsker du å fremskynde prosessen, kan du laste den ned via skrivebordsprogrammet Smart Switch – såfremt enheten din er støttet.

Flere Android-enheter har den siste tiden blitt rammet av ulike angrep. Et nytt mobilvirus utgir seg for å være populære apper som WhatsApp og Play Store, og sikkerhetsspesialisten Gal Benjamini har avslørt en svakhet i enheter som kjører på Qualcomm-prosessorer.

 

Kilder:
Neowin,
Samsung

Stikkord: samsung, sikkerhet