Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Never10 er enda et verktøy som blokkerer for Windows 10-oppgradering. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Dette verktøyet forhindrer automatisk Windows 10-oppgradering

Blokkerer oppgradering, men forhindrer ikke OS-oppdateringer.

I sin jakt på å nå én milliard Windows 10-installasjoner på to–tre år, har Microsoft benyttet seg av utradisjonelle midler for å få brukerne til å oppgradere fra Windows 7 og 8.

Blokkerer oppgradering
Selv om det er flere fordeler med å oppdatere til Windows 10, er det fortsatt mange som kvier seg for å oppgradere til Microsofts nyeste operativsystem. Flere har også opplevd at PC-en deres har oppdatert automatisk uten deres viten og vilje.

Og det er her verktøyet «Never10» (se kildelenke) kommer inn. Det er et enkelt, lite verktøy som forhindrer at PC-en oppgraderes automatisk til Windows 10. «Never10» forhindrer ikke at OS-oppdateringer installeres og brukeren kan selv velge å installere Windows 10 om den måtte ønske det.

Les også: Her er verktøyet for deg som hater Windows 10.

Kontroverser
Det har vært flere eksempler på at PC-er som har oppgradert til Windows 10 på «verst tenkelige» tidspunkt. Blant annet norske Gabriel Roland som forteller til Adressa.no at PC-en hans plutselig oppgraderte under en eksamensoppgave.

Amerikaneren Teri Goldstein saksøkte Microsoft for automatisk Windows 10-oppdatering – og vant frem. For ikke å glemme meteorologen som fikk en oppdatering «i fleisen» på direktesendt TV.

Microsoft annonserte forrige uke at de nå har nådd 350 millioner Windows 10-installeringer og ønsker du å motta operativsystemet gratis må du passe deg for denne datoen.

 

Kilde:
Gibson Research Corporation

Stikkord: Tips, windows10