Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Huawei indikerte at dette bildet ble tatt med P9. Det ble det ikke. (Ill.: Huawei)

Huawei la ut bilde som var «tatt med» P9

Det var det ikke.

Huawei er stolte over kamerakvaliteten på de nye P9-mobilene, og det har de all grunn til.

Tatt med DSLR
Selskapet la nylig ut et bilde på Google+ – som senere ble fjernet – med teksten «Huawei P9s doble Leica-kameraer gjør det å ta bilder i dårlige lysforhold som dette til en fornøyelse».

Med den bildeteksten var det naturlig å tolke at fotografiet faktisk ble tatt med Huawei P9, men leser man EXIF (exchangeable image file format) ser man at bildet ikke ble tatt med smarttelefonen.

  • Kamera: Canon EOS 5D Mark III.
  • Objektiv: EF70-200mm f/2.8L IS II USM.
  • Brennvidde: 135mm.
  • Lukkertid: 1/800.
  • F-nummer: f/4.
  • ISO: 500.

Kameraet som er benyttet koster 25 000 kroner og objektivet starter på i underkant av 20 000 kroner. Selv om P9 tar meget gode bilder, kan det ikke sammenlignes med en kamerapakke til 45 000 kroner.

Huawei beklager
Etter at både Android Police og 9to5Google hadde publisert artikler om bildet, kom Huawei med en respons til anklagene.

«Det har nylig blitt fremhevet at et bilde lagt ut på våre sosiale mediekanaler ikke var tatt med Huawei P9. Bildet, som ble profesjonelt tatt mens vi filmet en Huawei p9-annonse, ble delt for å inspirere fellesskapet vårt. Vi erkjenner at vi skulle vært tydeligere med bildeteksten for dette fotografiet. Det var ikke vår intensjon om å mislede. Vi beklager dette og har fjernet bildet», lyder det fra Huawei.

Den kinesiske mobilprodusenten er ikke den første som tråkker i salaten på denne måneden. Mange husker nok den famøse bildefadesen til Nokia i 2012.

 

Kilder:
Android Police,
9to5Google

Stikkord: huawei, Mobil