Facebook mottar nok en gang kritikk.
Facebook mottar nok en gang kritikk.

Annonse


Israelsk minister om Facebook: – Et monster

Gilad Erdan, Israels minister for «public security» kaller Facebook for «et monster» for å «sabotert» politiets etterforskning.

Facebook-misnøye
Han oppfordrer også israelere til å overflomme Mark Zuckerberg for å ham til å endres nettsidens vilkår.

Ministeren uttalte under et TV-sendt intervju at den seneste økningen i gateangrep fra palestinerne er blitt oppmuntret på Facebook og at selskapet ikke har vært raske nok til å fjerne innholdet fra nettsiden.

– Det setter også en høy terskel for å fjerne den type innhold og innlegg, uttalte han.

Annonse


Facebook svarer
Ifølge den israelske ministeren samarbeider ikke Facebook når det kommer til etterforskninger på Vestbredden.

Facebook har ikke direkte kommentert Erdans uttalelser, men i en uttalelse forteller de at de jobber tett med Israel.

«Vi jobber ofte med sikkerhetsorganisasjoner, inkludert Israel, for å sørge for at folk vet hvordan de kan bruke Facebook sikkert. Det er ikke rom for innhold som fremmer vold, direkte trusler, terrorisme eller hat på vår plattform», heter det fra Facebook.

Mer kritikk
Erdan forteller til Yedioth Ahronoth at jurisdiksjon var et stort problem i området.

– Det store problemet ligger i Judea og Samaria fordi Facebook anerkjenner ikke israelsk kontroll der og vil ikke gi ut informasjon.

Natt til torsdag forrige uke ble en 13 år gammel israelsk jente knivstukket til døde av en palestinsk 19-åring mens hun lå og sov i sitt hjem på Vestbredden.

Senest forrige måned ble Facebook og flere andre sosiale medier saksøkt av faren til et terroroffer i Paris. I søksmålet skriver han blant annet at selskapene med viten og vilje har tillat at terroristgruppen IS samlet inn penger, delte propaganda og rekrutterte militante på deres plattformer.

 

Kilder:
Reuters,
NRK

Annonse