Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LG G5 ble lansert med brask og bram (Ill.: Skjermdump)

Hodene ruller i LG etter skuffende G5 salg

Modultelefonen og dens venner møter ikke forventningene til LG.

Den modulære mobilen til LG ble lansert på starten av 2016 nå restrukturer selskapet etter svært skuffende salgstall.

Venner
LG G5 ble lansert med en rekke «Venner» som LG kaller modulene sine. Tanken var å tilby en telefon til de med svært sprikende behov, eller spesielle ønsker når det kom til sin smarttelefon. Telefonen og dens venner ble ikke godt mottatt av markedet og salgstallene fører nå til at flere av sjefene for mobildivisjonen må gå.

Nytt kontrollorgan
Samtidig ønsker LG å unngå å gå på samme feilen to ganger og har derfor innført det som kalles «Program Management Office», som skal ha ansvaret for å overvåke produktutviklingen. Den nye avdelingen vil rapportere direkte til sjefen for LG Mobile, Cho Juno.

Rett ut
En endring som dette er ikke uvanlig i bransjen, spesielt ikke når et produkt ikke møter forventningene til selskapet og dets aksjonærer. Endringer kommer etter en svært ærlig pressemelding hvor selskapet uttalte at «Fredagens uttalelse kommer for LG Electronics siste flaggskip smarttelefonen G5 ikke klarte å generere salg.».

Dette er i et marked som er i stadig stillstand fordi folk vegrer seg for å investere i marginale forbedringer mellom hver generasjoner. Både Apple og Samsung erfarer den samme nedgangen i markedet.

Dette gjør at «liten» spiller som LG ikke har råd til å gjøre feil som dette om de fortsatt ønsker en bit a smarttelefon-kaka.

Dårlige nyheter
Dette kan være dårlige nyheter for eksisterende kunder av G5, for fokuset til LG vil ikke være på å utvikle dette økosystemet videre.

Sannsynligheten er stor for at G6 kommer venneløs og alene.

Kilde:
Android Police

 

Stikkord: G5, lg