Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Det er en fornærmelse mot alt jeg har gjort

Spill: Bill Gates var ikke videre imponert over de originale Xbox-planene.

I november i år er det 15 år siden den originale Xbox-en ble lansert, siden den gang har Microsoft vært med på å forme utviklingen av spillkonsollene.

Valentinsdagmøte
Under et intervju med IGN forteller Ed Fries, en av personene bak den originale konsollen, om prosessen bak utviklingen. Kanskje mest interessant er historien om det han omtaler som «Valentine´s Day Massacre», Valentinsdagmassakren.

Dette var et møte som ble avholdt på valentinsdagen, 14. februar, i 2000. Det var da Bill Gates skulle bestemme om han skulle støtte Windows i en boks eller et lukket spillsystem som en konsoll.

EA-sjefen: – Xbox-merkevaren kunne vært historie.

Fdghg
Ifølge Fries var den originale Xbox-gjengen på ingen måte forberedt på reaksjonen til Gates.

– Bill kommer inn, han holder våre PowerPoint-notater, kaster det på bordet og sier: ´dette er en helvetes fornærmelse mot alt jeg har gjort for dette selskapet´ – var mer eller mindre sitatet. Og det var starten på møtet, forteller Fries til IGN.

Etter den mildt sagt brutale starten på møtet, snur Xbox-gruppen, inkludert Fries, seg mot den tidligere Xbox-sjefen James Allard, men ettersom han befant seg i en sjokktilstand, tar Fries ansvar. Dog blir han raskt stoppet av Gates.

Sdgg
Allard, Fries og tidligere Microsoft-ansatt Robbie Bach forsøker alle å komme til fornuft med Gates – som på den tid fikk støtte av Steve Ballmer om at en Xbox ikke kunne være finansielt bærekraftig – men de mislykkes.

Fries forteller videre at møtet dro ut i flere timer før en observatør plutselig sier «hva med Sony?», og forklarer at å la dem kontrollere TV-stuen kan bli en «fremtidig trussel mot Microsoft».

Det skal ha fått Gates og Ballmer mer på gli, forteller han, og senere godkjente duoen planene til Xbox-gruppen.

Neste år feirer Xbox 16 år og samtidig slipper Microsoft en helt ny spillkonsoll, hvis kodenavn er «Xbox Project Scorpio».

 

Kilder:
IGN,
WinBeta

Stikkord: BillGates, Spill, xbox