Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google snart lansere en egenprodusert Android-telefon. (Ill.: Google)

Det kan komme en helt ny Google-mobil, og det er ikke Nexus

Ønsker trolig å konkurrere tøffere mot Apple og Samsung.

Med Android har Google blitt en real kjempe på smarttelefonmarkedet og det uten å produsere en eneste mobiltelefon.

Egne Android-enheter
Joda, de har samarbeidet med produsenter som LG, Huawei og HTC om de eksklusive Nexus-mobilene, men så langt har de ikke utviklet en egen smarttelefon.

Ifølge The Telegraph jobber nå søkegiganten med å produsere en smarttelefon der de styrer design, utvikling og programvare.

Frykter ytterlige fragmentering
En av årsakene til at Google ønsker å produsere en smarttelefon, skal være fordi de frykter at Android bare blir mer og mer fragmentert samtidig som de ønsker mer kontroll. Åtte måneder etter lanseringen, er det 10,1 prosent av Android-brukerne som har versjon 6.0 Marshmallow installert.

– De er bekymret over at Android fragmenteres, og vil gjøre det til en mer kontrollert plattform. Jeg tror at de forsøker å få mer kontroll, mer som Apple, forteller CCS Insight-analytikeren Ben Wood til The Telegraph.

Mer kontroll
Det har ved flere anledninger i år dukket opp rykter om at Google ønsker «Apple-liknende» kontroll over Android og selskapet bekreftet det selv under Code Conference tidligere denne måneden.

– Vi kommer til å være mer sta når det gjelder designet på telefonene, fortalte Sundar Pichai og det gjelder spesielt ettersom Google føler de trenger å ta enhetene til neste nivå.

 

Kilder:
The Telegraph,
IDG

Stikkord: android, Google