Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bygg din egen fabrikk på 1-2-3

Tend.ai bringer automasjon til massene med sky-teknologi og maskinlæring.

Tend.ai støtter en lang rekke forskjellige produsenter av robot-armer og lar deg koble den til deres forhåndskonfigurererte PC sammen med et webkamera for å automatisere et uendelig antall forskjellige oppgaver.

Automasjons-hub
Alt du trenger er en robotarm (hvem har vel ikke en slik liggende), og hvilket som helst web-kamera. Når du kobler dette til Tend.ai boksen så kan du via din PC eller tablet styre robotarmen og se hva den «ser».

På den måten fungerer Tend.ai som en slags automasjons-hub, i eksempelet i videoen nederst i denne saken kan du hvordan de har brukt Tend.ai til å automatisere 3D printing og pakking fra 10 forskjellige 3D-skrivere.

Maskinstyring og læring
Maskiner må styres, om det er knapper som må trykkes på, brytere som må roteres og så videre så er det alltid noe. Med web-kameraet kan Tend.ai også lese skjermer på enheter som printere, og vite når en jobb er ferdig, eller om noen knapper må trykkes på. Og etterhvert som systemet lærer mer, og flere bruker det blir det smartere og kan utføre flere oppgaver.

Roboter i arbeidslivet er på ingen måte noe nytt, og diskusjonen er sågar i gang om hvorvidt våre nye kolleger skal ha definerte rettigheter.

Tar over stadig flere områder
Roboter og maskinlæring tar over stadig flere områder i arbeidslivet, i mange tilfeller forbedres en oppgave tidligere utført av mennesker, i andre erstattes behovet for menneskelig innblanding helt og holdent. Tend.ai ønsker nok å plassere seg midt i mellom disse og fungere som en medarbeider for å øke produktivitet.

I følge Tend.ai leveres også systemet med flere automasjons-oppgaver allerede klare.

 

Kilde:
The Verge
Tend.ai

Stikkord: AI, robot