Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amerikanske myndigheter vil vite hvem du er på sosiale medier før du reiser

DHS tilrettelegger for å innhente informasjon om dine sosiale konti.

I fremtiden vil det kanskje bli egne felter i reisedokumentasjonen du må fylle ut for å hjelpe Department of Homeland Security med å finne deg på sosiale medier.

Mer informasjon
Det er endringer på skjemaer som fylles ut ved innreise og avreise til USA som er foreslått endret i følge Federal Register. Ved å legge til felter med teksten «Vennligst skriv inn informasjon assosiert med din tilstedeværelse på internett–Tilbyder/Plattform–Identifikasjon på Sosiale medier», håper DHS at det skal bli lettere å finne de med uærlige hensikter.

Frivillig
I følge informasjonen som har kommet via Federal Register så vil de nye feltene være frivillige å fylle inn, noe som er naturlig siden det i 2016 tross alt ikke er alle som har en tilstedeværelse på internett eller sosiale medier i det hele tatt.

En annen spesifisering er at det er kun informasjon som identifiserer dine konti, og ikke dine passord som blir etterspurt.

Endringen skal gjelde både papir-skjemaer og ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Økt tilstedeværelse
De siste årene har organisasjoner som Taliban og IS hatt en stadig økende tilstedeværelse på internett og sosiale plattformer, og DHS har siden 2015 jobbet med å gjøre utvidede sjekker av blant annet sosiale profiler til en del av prosedyren man må gjennom før man som ikke-amerikansk borger kan reise til, eller gjennom, landet.

I Frankrike ble det i forkant av fotball-EM sluppet en egen varslings-app om det skulle oppstå et angrep under EM.

Bedre kontroll på besøkende
Homeland Security vil bruke informasjonen de samler på denne måten til å bedre kontrollere sine besøkende, i forslaget skriver byrået at de dataene de samler vil forbedre den eksisterende prosessen og gi de større klarhet og synlighet for analytikere og etterforskere.

Kilde:
Engadget

 

 

Stikkord: DHS, SOME