Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Netflix kan få frakoblet modus i år, ifølge flere kilder. (Ill.: Netflix)

Netflix kan få det «alle» venter på

Lokal-lagring innen 2017?

Uten å ha en statistikk å vise til, er det allmenn kjent at det er spesielt én ting Netflix-brukerne venter på.

Kan komme i år
Det er selvsagt muligheten til lagre videoene lokalt og se dem frakoblet på farten. Ifølge LightReading kan dette bli mulig allerede i løpet av året.

Nettsiden siterer sjefen i Pethera – et selskap som leverer TV-serier til mobile enheten – Dan Taitz, som sier følgende:

«Fra våre kilder i industrien vet vi at Netflix kommer til å lansere dette produktet. Jeg tror selv at Netflix vil lansere nedlastingsmuligheter for deres kunder i løpet av året.»

En som støtter oppunder disse ryktene er analytikeren Dan Rayburn i Frost & Sullivan.

«Å ønske at innholdet deres er tilgjengelig for kundene å se frakoblet, er et naturlig steg for Netflix, og jeg har hørt i flere måneder nå at de faktisk planlegger å rulle det ut snart», forteller han til LightReading.

Har tidligere vært imot det
Senest i fjor høst uttalte Netflix’ produktsjef Neil Hunt at de ikke har noen planerer om å implementere støtte for frakoblet modus.

– Det er ingen tvil om at dette gjør livet med Amazon Prime mer kompleks. Du er nødt til å huske på å laste ned ting, det kommer ikke til å skje umiddelbart. Du må ha riktig lagringsstørrelse på enheten din og du må administrere det, fortalte Hunt i et intervju med Gizmdo.

Hunt sa også at han er usikker på om brukerne ønsker dette og om det er verdt å tilby dette nivået med kompleksitet. Nå har pipen kanskje fått en annen lyd.

 

Kilder:
LightReading,
Windows Central

Stikkord: netflix