Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Epic Games-sjef Tim Sweeney er fortsatt ikke overbevist når det gjelder UWP. (Ill.: Skjermdump)

Epic Games-sjefen og Microsoft «krangler» fortsatt

Spill: Ingen løsning i sikte.

Tidligere i år lange Epic Games-sjefen Tim Sweeney ut mot Microsoft og deres «Universal Windows Platform» (UWP), noe han omtalte som «det mest aggressive trekket til Microsoft noensinne».

Ingen lys i enden av tunnelen
UWP – som gjør det mulig å skrive én app som kan kjøre på enheter som Windows 10 (Mobile), Xbox One og HoloLens – er ikke Sweeneys eneste problem med Microsofts løsninger. Han føler også at Microsoft prioriterer UWP-butikken på en slik måte som kan føre til skade for ikke-Microsoft-butikker som Steam og Good Old Games.

Epic Games-sjefen har hatt samtaler med Microsoft-ansatte på tomannshånd, men det ser ikke til å endre synet hans.

«Vi har diskutert Epics bekymringer med høytstående Microsoft-ansatte og vi er takknemlige for at de er villige til å delta i saklige diskusjoner. Uansett er en konklusjon ikke i sikte», uttaler han til Polygon.

The Witcher-sjefen er litt mer begeistret: – Dette er ikke det Microsoft vi så for ti år siden.

Xbox Play Anywhere
Dog er han mer begeistret for Microsofts nylig annonserte «Xbox Play Anywhere», som gjør at spilleren kan kjøpe spillet på én plattform (enten Xbox eller Windows 10) og spille det på begge.

«Jeg syns det er fantastisk. Spillere ønsker virkelig å kjøpe spill én gang og ha tilgang til det på flere enheter og butikker», sier han til Polygon.

Sweeney legger til at alle spillutviklere og selskaper med et økosystem bør samarbeide for å gjøre opplevelsen så sømløs som mulig for kundene.

«Med Paragon jobbet vi tett med Sony for å sørge for at PlayStation 4- og PC-spillere kunne kjøpe på tvers av plattformene og synkronisere progresjonen. Good Old Games synkroniserer nå biblioteket med Steam-kjøp», avslutter Sweeney.

 

Kilde:
Polygon

Stikkord: Microsoft, Spill, xbox