Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ikke alle PS3-eiere var like fornøyde da Sony blokkerte Linux-støtten. (Ill.: Sony)

Sony avslutter seks år gammel PlayStation 3-sak

Spill: Går med på utbetaling til ti millioner spillere.

Da PlayStation 3 ble lansert sent 2006, var Linux-støtten en av årsakene til at flere kjøpte konsollen.

Other OS
Det ble opprør og furore da Sony blokkerte støtten i 2010 og flere rettet et massesøksmål mot den japanske konsollprodusenten. Nå, seks år senere, er saken avsluttet.

Ifølge Ars Technica har Sony inngått et forlik – som ikke er godkjent ennå – med saksøkerneom å betale så mye som 55 dollar, rundt 450 kroner, til omtrent ti millioner PlayStation 3-eiere.

For å være berettiget til maksimal utbetaling må spillerne «fortelle under ed at de kjøpte produktet og installerte Linux. De må også vise frem bevis på kjøpet eller serienummer og PlayStation Network innloggings-ID, og vise frem bevis på bruken av Other OS-funksjonalitet.

Kun USA
Spillerne kan også gjøre krav på 9 dollar, rundt 75 kroner. For å gjøre dette må de sende inn et krav der de forklarer hvordan de visste om Other OS-funksjonaliteten da de kjøpte produktet, var avhengig av OS Other-funksjonalitet eller hvordan de planla å bruke den.

En siste mulighet er å gjøre krav på 9 dollar hvis de kan bevise at de mistet ønsket funksjonalitet ved blokkeringen av Other OS.

Dessverre for norske PlayStation 3-eiere gjelder dette kun for amerikanske spillere.

 

Kilder:
Ars Technica,
GameSpot

Stikkord: playstation, sony, Spill