Fitbit har sluppet en ny søvnfunksjon i deres mobilapp.
Fitbit har sluppet en ny søvnfunksjon i deres mobilapp.

Fitbit vil hjelpe deg å sove bedre

Fitbit skriver i en pressemelding i dag at de har inngått et samarbeid «med et ledende ekspertpanel fra Johns Hopkins, Stanford University og University of Arizona om et nytt, kraftig søvnverktøy».

Fitbit Sleep
Det nye verktøyet – som er tilgjengelig i appen nå – skal hjelpe Fitbit-brukerne verden rundt til å forbedre deres søvn og generelle helse.

I den oppdaterte appen finner man sin nye «søvnoversiktfunksjon» som skal hjelpe brukerne med å finne et mer jevnt søvnmønster:

  • Personlige søvnmål basert på dine søvndataer for å oppnå optimal mengde søvn hver natt.
  • Tilpasset leggetid og vekkingsmål for å etablere jevn søvn.
  • Påminnelser for å holde tidsplanen, og en tidsplan med søvnhistorie for å kartlegge utviklingen.

Disse verktøyene er de første i en serie som utvikles i samarbeid med Fitibts ledende søvneksperter.

– Det som er flott med den nye soveoversiktsfunksjonen er at den ser på dine søvndataer fra Fitbiten du bruker dag og natt, analyserer den etter mønstre og skaper en personlig plan for deg. Dette er et godt eksempel på hvordan vi ønsker å gi veiledning ved hjelp av Fitbit-data for å hjelpe millioner av mennesker til å utvikle sunnere vaner og rutiner og er bare den første i rekken av nye søvnfunksjoner som vi jobber med for å hjelpe våre brukere til å bedre deres helse gjennom data og coaching, sier Tim Roberts, Executive Vice President, Interactive hos Fitbit, i en pressemelding.

Nå dine søvnmål
Fitbit skriver at den nye funksjonen vil hjelpe brukeren med å møte sine søvnmål og opprettholde et mer konsistent søvnmønster ved hjelp av disse verktøyene:

  • Søvnmål: Basert på data fra din Fitbit-enhet, kan du følge appens personlige anbefalinger eller angi målet for antall timer du trenger for å oppnå nok søvn hver natt.
  • Leggetids- og vekkingsmålsetning: Basert på dine søvnmål og tidligere søvnoppførsel fra din Fitbit-enhet, vil appen anbefale leggetid og når du bør stå opp. Du kan tilpasse disse basert på dine personlige preferanser og tidsplan.
  • Leggetids- og vekkingspåminnelser: For å hjelpe deg å nå dine søvnmål og ha regelmessig leggetid samt å stå opp mer konsekvent, kan du motta push-varsling på din smarttelefon. Du kan også sette på en stillealarm på din Fitbit-enhet basert på ditt vekkingsmål.
  • Historiekart for soveoversikten: Mål din søvnkonsistens over tid for å finne ut om du møter dine mål eller om du trenger å justere søvntidsplanen din.

– Hvis du stadig endrer din søvnrutine kan det ha den samme effekten som å gi deg selv jetlag fordi du stadig endrer døgnrytmen, også kjent som din interne klokke, som kan påvirke din helse og velvære negativt, sier Michael Grandner, en av Fitbits søvneksperter, i pressemeldingen:

Fitbit Sleep er tilgjengelig i Fitbit-appen på alle enhetene som måler søvn. Vi kommer tilbake med en anmeldelse av søvnfunksjonen.

 

Kilde:
Pressemelding