Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PlayStation Neo kan få et solid forsprang på Xbox Scorpio. (Ill.: Sony)

«PlayStation NEO lanseres i høst»

Spill: Kan få ett års forsprang på Xbox Scorpio.

Før E3-messen ble sparket i gang tidligere denne uken, bekreftet Sony at PlayStation «NEO» (eller 4K?) eksisterer, men at de ikke vil snakke om den under årets konferanse.

To nye Xbox-konsoller
Microsoft benyttet sin E3-anledning til å annonsere ikke bare én, men to nye Xbox-konsoller. Den første, en mindre utgave av dagens Xbox One, og den andre en helt ny Xbox-konsoll i samme produktfamilie. Bare mye kraftigere.

Xbox Project Scorpio, som er navnet konsollprosjektet går under, skal ifølge Microsoft være den «kjappeste spillkonsollen noensinne» med 6 teraflops ytelse.

Kan komme i år
Sony har, som nevnt over, ikke røpt noen detaljer om «Neo», men mye tyder på at den vil ha en ytelse på 4 teraflops. Uansett kan Sony, som allerede leder stort denne konsollgenerasjonen, ha en liten fordel fremfor Microsoft og Xbox.

Mens spillerne må vente helt til høsten 2017 på «Xbox Scorpio», tyder ting mer og mer på at PlayStation «Neo» lanseres allerede denne høsten.

Eurogamer skriver at «flere kilder har indikert at PlayStation 4K lanseres i høst» og at Sony dermed kan få et solid forsprang på Scorpio.

Med så kort tid til en potensiell lansering skal det bli spennende å se hvordan utviklerne klarer å utnytte den ekstra kraften som sitter i PlayStation 4K eller Neo.

 

Kilder:
Eurogamer,
GameSpot

Stikkord: playstation, sony, Spill