Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nintendo mener det ikke handler om spesifikasjoner. (Ill.: Nintendo)

Nintendo: – Det handler ikke om spesifikasjoner og teraflops

Spill: Vil ikke være med på kappløpet.

Det er ennå en stund til Nintendo NX kommer ut, den forventes ikke før mars 2017.

– Det handler om innhold
Under E3-messen denne uken annonserte Microsoft «Xbox Project Scorpip». Selskapets neste Xbox-konsoll som ventes høsten 2017. Uten å fortelle for mye om prosjektet, avslørte Microsoft at Scorpio vil bli verdens kjappeste spillkonsoll med 6 teraflops. Også Sony jobber med en oppgradert PlayStation 4.

Skal vi tro Nintendos USA-president, Reggie Fils-Aime, har det japanske spillselskapet ingen intensjoner om å kaste seg på spesifikasjonskappløpet.

– For oss handler det ikke om spesifikasjoner, heller ikke om teraflops. Det handler ikke om hestekreftene til en bestemt plattform. For oss handler det om innholdet. Nintendo er et innholdfokusert selskap, vi lager innhold som får folk til å smile, forteller Fils-Aime til Bloomberg.

Usikre VR-planer
Nintendo Wii – som var en massiv suksess – var svakere enn både PlayStation 3 og Xbox 360, men knuste dem allikevel på salgsfronten. Det kan samme kan ikke sies om Wii U. Konsollen er mye svakere enn PlayStation 4 og Xbox One, og har samtidig blitt parkert av begge salgsmessig.

Fils-Aime snakket også om VR-mulighetene til Nintendo og virker usikkert om den virtuelle virkeligheten kommer til NX. I hvert fall med det første.

– Vi har sett på VR siden Virtual Boy-dagene. Vi ønsker å være sikre på at det neste innholdet vil være for alle, for massemarkedet. Og når noe som VR når det stadiet kan du forvente at Nintendo er der, sier han.

Er Nintendo NX nødt til å konkurrere med PlayStation 4 og Xbox One på maskinvarefronten for å bli en suksess?

 

Kilder:
Bloomberg,
Neowin

Stikkord: nintendo, Spill