Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den norske tjenesten Appsco samler alle tjenestene dine på samme sted, slik at du kan logge på med ett klikk. (Ill.: Appsco)

Lei av å logge på? Det er vi også – møt Appsco

Én adresse, ett klikk.

Du har sikkert mange, om ikke titalls brukerkontoer på nett – alt fra LinkedIn, Twitter og Netflix. Hvor lei er du av å logge på disse?

Orden i kaoset
– Appsco hjelper brukeren med de to tingene vi mener alle vil måtte forholde seg til i fremtiden, nemlig pålogging til tjenester og deling av tilgang til tjenester, forklarer selskapets Frode Stenberg.

– Appsco er tilgjengelig på alle store plattformer og kan brukes av den jevne bruker, eller større organisasjoner og bedrifter. Systemet er svært enkelt å bruke, og vi får svært gode tilbakemeldinger på design og bruker-opplevelse, forklarer Stenberg til ITavisen.

Selskapet tilbyr tjenesten som freemium-modell der man kan kjøpe en premium pakke for bedriftene. – Premium pakken inneholder funksjonalitet som gjør det langt enklere for bedriftene å bruke skytjenester effektivt og samtidig ivareta sikkerheten, forklarer han.

Del Netflix uten å dele passordet
En unik funksjon de tilbyr er å dele tjenester med andre, uten å røpe passordet:

– Vi mener at mange i fremtiden vil ønske å dele tilgang til tjenester. Det holder med at en kompis vil låne Netflix kontoen for å se en film også har man spørsmålet: vil man egentlig dele passordet? Hva om man har brukt det samme passordet andre steder? Appsco lar brukeren dele tilgang til tjenester uten å måtte gi fra seg passord. Man kan dele med en eller flere brukere. Dette opplegget er smart både for en familie (Netflix, Dropbox med mer), og for bedrifter (CRM, Prosjektstyring, fakturering og annet).

En plugin til Chrome må til for å starte Netflix fra Appsco Dasboardet. Lagrer du passordene dine i Chrome, fylles passordfeltet i Appsco automatisk.
En plugin til Chrome må til for å starte Netflix fra Appsco Dasboardet. Lagrer du passordene dine i Chrome, fylles passordfeltet i Appsco automatisk.

Også for store selskap.
– Vi vet helt sikkert at mange bedrifter i fremtiden vil bruke sky-løsninger og man er da helt avhengig av å kunne håndtere tilganger, brukernavn og passord på en enkel og trygg måte for å sikre sine verdier. Tenk deg scenarioet om man har 25 ansatte og har delt ut samme brukernavn og passord til mange av dem. Hva om en plutselig endrer passordet? Hva med de som bruker gule lapper eller Excel for å lagre passord? Hva om en slutter – har personen fortsatt tilgang? Hva om en misbruker tilgang? Hva med sikkerhet på mobile enheter? Har alle ansatte skjermlås på sin enhet?

Løsningen er «Identity & Access Management»-plattformen til Appsco. Stenberg skryter av at de allerede har hanket inn en storkunde:

– Vi har en kunde med rundt 11 000 brukere – de distribuerer ulike tilganger til sine brukere gjennom Appsco Dashboard. Hver og en av disse 11 000 brukerne har fått sin personlige konto i Appsco og sitt personlige dashboard med sine unike tjenester. Dette forenkler og effektiviserer kommunikasjon og hjelper organisasjonen med intern utvikling.

Hva med sikkerheten?

– Alle data på være servere er sikret med AES128-CBC-kryptering og ingen andre har tilgang til din informasjon. Trafikken mellom server og din maskin er sikret med SSL kryptering på nivå med nettbankene. Ingen informasjon lagres lokalt på din PC. «Identity & Access Management Plattform» vil drastisk øke sikkerheten rundt sky-tjenester i bedriften.

– Du kan også aktivere to-faktor-autentisering med en unik kode for hver pålogging på samme måte som ved nettbank-pålogging. På mobile enheter kan du til og med logge deg på Appsco med fingeren.

Slik legger du til ny konto.
Slik legger du til ny konto.

Stikkord: internett, norsk