Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook utvider sikkerhetsplattformen globalt. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Facebook vil hindre folk i å begå selvmord

Lanserer plattformen sin globalt.

Facebook lanserer nå en ny plattform som skal hjelpe personer rundt om i verden som sliter med selvskading og selvmordstanker.

Bekymringsmeldinger
Plattformen skal også tilby støtte til familie eller nære bekjente. Facebook har samarbeid med flere psykiske helseorganisasjoner på plafformen og den har allerede vært tilgjengelig i USA i en lengre periode.

Facebook-brukere kan nå flagge innlegg fra andre som de mener virker suicidale og disse meldingene vil bli vurdert av det sosiale nettverket i samarbeid med andre. Personer i faresonen vil bli kontaktet av det sosiale mediet.

Positive, men skeptiske
Anlov Mathiesen i Mental Helse forteller til NRK at de er positive til initiativet og at Facebook engasjerer seg, men mener at det er en utfordring når det kommer til personvern ved rapportering.

– Det er flere spørsmål som krever svar her, og et er hvorvidt slik informasjon kan utnyttes kommersielt for eksempel knyttet til legemiddelindustrien. Det vil i så tilfelle være meget problematisk, forteller Mathiesen til NRK og legger til at plattformen lett kan misbrukes:

– At ansatte i Facebook sitter som en overdommer over menneskers psykiske helse er ikke ønskelig, selv om intensjonen virker god, sier Mathiesen til NRK.

 

Kilder:
Facebook,
NRK

Stikkord: facebook