Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsofts nye konsoll lanseres 31. august i USA. (Ill.: Microsoft)

Xbox One S er kjappere og kan oppskalere spill til 4K – til Norge 31. august

Spill: Og nå vet vi når den lanseres i USA.

«Xbox One S er et helt nytt familiemedlem. Den er 40 prosent mindre enn originale Xbox One og har støtte 4K-video og HDR», meldte vi når Microsoft snakket bittelitt om neste års konsoll som visstnok får den kjappeste GPU-en som noensinne er brukt i en konsoll.

Oppdatert, 19:27:

Microsoft bekrefter norsk lansering 31. august.

Oppdatert, 18:41:

Dette sier Microsoft Norge om lanseringen:

«Vi har ikke en nøyaktig dato, men vi vil lansere en Special Launch Edition 2TB Xbox One S i løpet av august, med 1TB og 500GB modellene like etterpå.»

4K og HDR
Nå viser det seg at det ikke bare er 4K-video den gjør, men også 4K i spill – vi snakker ikke ekte/native 4K, men oppskalering på TV-er med støtte. Jo, også er HDR inkludert for et «dypere» inntrykk av bildet.

Ingen fikk inntrykk i løpet av pressekonferansen at innmaten var forbedret, men det er visstnok det Microsoft har gjort ifølge Rod Fergusson, sjef for The Coalition som står bak Gears of War 4 og Gears of War: Ultimate Edition. De er topputviklere for Xbox for ikke å nevne at selskapet eies av Microsoft. De bør vite hva de snakker om.

Oppskalerer til 4k
Maskinvaren er noe bedre, noe som gir utviklere som The Coalition tilgang til mer GPU og CPU-kraft. Om denne kraften kommer til å forsvinne når konsollen oppskaleres, og dermed ikke vil gi flere FPS, er usikkert.

Det hadde vært hyggelig å kunne velge mellom 4K og 60FPS i samtlige spill.

Microsoft har ikke villet avsløre flere detaljer ovenfor Neowin, men poengterer 4K og HDR. Det får oss til å tro at selskapet ønsker å spare litt på kruttet, og skryte av bedre ytelse ved en senere anledning.

Xbox One S lanseres 31. august i USA. Vi har ikke fått bekreftet datoen i Norge, men har spurt Microsoft. Veiledende pris er 3999 kroner for 2TB-modellen.

 

 

Kilde:
Neowin

Stikkord: Spill, xbox