Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fra venstre: multitasking, pusteøvelser og aktivetesringene som klokkeansikt. (Ill.: Apple)

watchOS 3 redder Apple Watch

Kjappere og smartere.

Apple har på mange måter innrømmet at de bommet ganske så kraftig med Apple Watch.

Mye kjappere
Ytelsen er en ting, det punktet kommenterte vi noen dager før WWDC-pressekonferansen.

Vi hadde ikke trodd at maskinvaren var i stand til å kjøre apper i minnet på den måten (at maskinvaren er kraftig nok for oss til å stille oss spørrende til hvorfor de ikke gjorde dette fra dag en), og dermed starte dem så kjapt at du ikke rekker å legge merke til det, kontra watchOS 2 som brukte syv sekunder under Apples presentasjon på å åpne samme app.

Apple skal ha skryt for å i det hele tatt tørre å vise hvor treg Apple Watch er per dags dato, watchOS 3 lanseres tross alt ikke før til høsten.

Mye smartere grensesnitt
Det er ikke bare ytelsen som blir kraftig forbedret, helt gratis takket være watchOS 3; Apple har også innrømmet at de designet grensesnitt feil, fordi de nå gjør større endringer som ser veldig mye bedre ut.

Designerne hos Apple har skjønt at det er bedre å gi folk noe de er vant til (et mantra man skulle tro var hardkodet i Apple, men som Apple Watch-teamet ikke fikk helt med seg), derfor er en multitasking-meny (dock-en) på plass og som hentes opp med det som tidligere var kontakthurtigknappen. Apple Watch skal fungere mer som iPhone, og det er et produkt folk definitivt har kjennskap til.

En av de største endringene er at «glances» er borte til fordel for nevnte multitasking-dock, du vet de små info-flisene som spretter opp ved sveip nedenfra og opp.

Nesten glemt
Og, den digitale kronen snakket ikke Apple om, en annen innrømmelse at den ikke ble så viktig som de hadde håpet på når de først viste frem Apple Watch – den gang var denne delen av produktet i sentrum.

Du kan også i versjon 3 skifte klokkeansikt ved å sveipe bort det gjeldende designet, en annen innrømmelse om at de gjorde ting mer komplisert enn det burde ha vært (hardt 3D Touch-trykk).

Nå som OS-et ser ut til å være mye bedre, blir det spennende å se hva Apple kan gjøre med kraftigere maskinvare (og vær så snill og gi oss bedre batterilevetid).

Stikkord: Apple, applewatch