Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En av de tidlige prototypene til Zee.Aero.

Google-grunnlegger har brukt nesten 1 milliard på flygende biler

Eier et eget oppstartsselskap og har investert i annet.

Larry Page, en av grunnleggerne av Google sammen med Sergey Brin, og nå toppsjef i Alphabet, har brukt hundrevis av millioner dollar på utvikling av flygende biler.

Flygende biler
Rapportene kommer fra businessnettstedet Bloomberg som har vært i kontakt med flere ulike kilder. Ifølge artikkelen eier Page et hemmelig oppstartsselskapet kalt Zee.Aero som ble startet i 2010.

Selskapet befinner seg i Mountain View nære Googles hovedkvarter, og har nå rundt 150 ansatte. Page skal så langt ha brukt over 100 millioner dollar, over 800 millioner kroner, på Zee.Aero.

Les også: Tesla satser på førerløse biler.

Var kjent som «GUS»
Faktisk er det ikke bare det selskapet som utvikler flygende biler Page har satset på. Han skal også ha investert i oppstartsselskapet Kitty Hawk, dog er det ukjent hvor mye han har satset her.

Ifølge rapportene har Zee.Aero to prototyper i deres flåte og de tar «regelmessige testturer med dem».

Bloomberg skriver at Page har gjort det han kan for å hemmeligholde sin involvering i Zee.Aero. Blant annet da det var basert i en bygning han eide øvre etasje i, ble han omtalt som «GUS» og ikke ved hans virkelige navn. «GUS» var kort for «Guy UpStairs» eller.

Les også: Denne trioen vil gjøre enhver bil førerløs.

 

Kilder:
Bloomberg,
Business Insider

Stikkord: Bil, larrypage