Apple Watch har aldri klart å hjelpe meg hjem - ei er den kjapp nok til apper.
Apple Watch har aldri klart å hjelpe meg hjem - ei er den kjapp nok til apper.

Annonse


Watch er det kjedeligste og det mest spennende Apple-produktet

En alternativ tittel kunne vært: «Derfor ødelegger Apples dårligste tjeneste for selskapets nyeste dings», men la oss ta ting riktig i rekkefølge.

La det være klart: Apple Watch er ingen fiasko
Watch er den mest solgte smartklokka i verden, men den har samtidig et gigantisk forbedringspotensiale – ikke av typen «hva finner Apple på nå av nyvinninger», men det enkle faktum at den er for treg samtidig som den jo støtter apper, apper få bruker og som presenteres på en liten praktisk måte på den merkelige og tungvinte hjemskjermen

Jeg bruker den nærmest kun til varsler som de fleste andre. De resterende fem prosentene eller deromkring, går på å igangsette Nike Running og oppdatere postkassa når jeg er ekstra lat og ikke gidder hente mobil eller brett.

Apple Watch-salget anslås til å være mer respektabelt enn man får inntrykk av i pressen, og «mainstream media» som med sin korttidshukommelse mener iPod var en giga-suksess sekundet den ble lansert, og glemmer å se på tall som dette:

Annonse


Apple Watch har ikke hatt en dårlig start. Problemet er bare at det er så fordømt enkelt å se hva som kan bli bedre.
Apple Watch har ikke hatt en dårlig start. Problemet er bare at det er så fordømt enkelt å se hva som kan bli bedre.

Apples dårligste tjeneste-app ødelegger
Apple Watch er samtidig det mest spennende produktet fordi det er så lett å merke seg hva som kan bli mye bedre på kort tid (Moores lov): den er så fordømt treig.

Det er kjappere å tastatur-søke Google enn å spørre Siri, og bare glem å spørre om veien: når jeg er ute og jogger mener Apple Watch at jeg kjører bil, og prøver derfor å få meg til å løpe på bilveien.

Dere ønsker meg kanskje drept etter dette, men jeg våger meg likevel: Apple Maps er fortsatt, siden lanseringen form mange år siden, det desidert dårligste Apple-produktet på alle måter som betyr noe.

Sliter med Apple Maps selv fire år etter lansering
I kombinasjon med treig Apple Watch-Siri bruker jeg aldri denne komboen. Så nyttig funksjonen hadde vært om det hadde fungert, men Maps har sendt meg feil så fordømt mange ganger, at jeg skyr tjenesten som pesten. Google Maps er milevis foran, og det på samme steder jeg beveger meg ofte.

Det er urovekkende at Apple ikke har klart å gjøre kart-tjenesten god nok til at jeg kan stole på den mesteparten av tiden.

Med andre ord kan ikke Apple skylde på GPS og høye bygninger som forvirrer satellitter, radiosignaler og WiFi-punkter (som alle sammen jobber for å finne deg og destinasjonen din kjappest mulig). Google får det jo til.

Dette må til
Så forestill deg at Apple Watch blir enda penere (i hovedsak slankere), blir mye kjappere og med Apple Maps som faktisk ikke prøver å drepe deg eller kaste bort dagen din: med et kan produktet bli svært så mye mer nyttig. Ikke mer spennende, bare mer praktisk. Noen ganger er det mer enn nok, spesielt når dagens problemer er så plagsomt innlysende.

Jo, også hadde vi satt pris på en multitasking-meny.

Annonse