Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tastaturet som vil endre hvordan du spiller på PC

Spill: «Wooting One» vil gi gamere en bedre opplevelse med tastatur.

En av fordelene med å spille på konsoll er tilgangen på analog-input fra styre-stikker og trigger-knapper, dette tastaturet vil gi deg samme mulighet på PC.

Vil endre status-quo
Mus og tastatur er hovedsakelig den input metoden som benyttes på PC, og grunnen til det er for de fleste at det er kjapt og presist. Men farten og presisjonen kommer med en prislapp, iallefall så langt. Nemlig at input er begrenset til digitale signaler, så enten beveger du deg frem, tilbake eller gir gass. Det er ingen mellomting.

I spill som baserer seg på input fra tastaturet for retning eller hastighet er dermed underlagt det digitale regimet med av-på, og lar deg derfor ikke forflytte deg sakte eller smidig.

Møt Wooting One
Et nederlandsk selskap som heter Wooting vil endre dette ved å tenke nytt og har lansert «Wooting One», et analogt mekanisk tastatur. Fordelen med mekaniske tastaturer som Keytronic er at de er veldig presise og gir klar tilbakemelding til brukeren på trykk.

Man skulle kanskje tro at man må gå på akkord med dette for å kunne gi trykk-følsomhet til tastene, men ifølge The Verge så har Wooting her klart å lage et tastatur som egner seg like godt til spilling som til skriving.

5961f37ea44addc4d4c5938a8c543369_original

Analoge taster
«Wooting One» leveres i to forskjellige konfigurasjoner, med henholdsvis rød og blå svitsjer. For spilling anbefaler Wooting konfigurasjon med rød svitsjer, som reiser lenger enn de blå før de gir deg ett klikk.

Ettersom aktiveringspunktet, klikkpunktet, er justerbart får man hele bevegelsesområdet til tasten til disposisjon. Trykk vanlig for å aktivere, hardere for å bevege deg kjappere eller kjøre fortere.

a23c69d7ebf1e2c9adde405b9e62428b_original
I motsetning til vanlige taster som registerer kun av-på, kan svitsjene i Wooting tastaturet registrere hele bevegelsen og omsette dette til mer finhåret bevegelse i dine spill.

Vil støtte flest mulig spill
«Wooting One» skal i følge produsenten fungere med de fleste spill rett ut av boksen, og er konfigurert til å bli gjenkjent som en spillkontroller. Spill vil dermed gjenkjenne inndata som en trigger-knapp eller analog-stikke.

Se mer informasjon om dette tastaturet på deres Kickstarter.

Kilde:
The Verge
Kickstarter

Stikkord: Spill, Wooting