Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook ønsker å flytte flere brukere inn på Messenger, nå deaktiverer de lynmeldinger fra mobilversjonen av nettsidene sine. (Ill.: Kārlis Dambrāns)

Nå deaktiverer Facebook noe viktig

Tar i bruk «Microsoft-metoder» for å få brukere over til sin hovedsatsning.

I et forsøk på å tvinge brukere over til Messenger så vil Facebook deaktivere lynmeldinger fra sine mobiltilpassede sider.

Blir borte i sommer
I et varsel som i følge TechCrunch blir vist til brukere av Facebooks mobile sider, så blir brukere advart om at deres samtaler blir flyttet over til Messenger.

Foreløpig så er det kun snakk om et varsel, men i sommer så vil endringen bli aktivert. En eksakt dato er ikke tilgjengelig i skrivende stund.

Eneste mulighet
Etter at endringen blir aktivert vil det eneste alternativet for å motta og svare på lynmeldinger være å laste ned Messenger. Dette er dårlige nyheter for de av tjenestens brukere som har sine grunner til å bruke webversjonen over appen.

Brukere av Messenger har også stilt spørsmål ved om appen bruker mikrofonen for å lytte til omgivelsene for å vise tilpassede reklamer.

Slik ser det ut når Facebook prøver å tvinge sine brukere over til Messenger appen.
Slik ser det ut når Facebook prøver å tvinge sine brukere over til Messenger appen.

En bedre opplevelse
I en uttalelse til TechCrunch sier Facebook at dette er et steg i selskapets visjon om å gi brukerne den beste opplevelsen mulig, men denne endringen kan ha den motsatte effekt for mange brukere.

Facebook sine applikasjoner er kjent for å være ressurskrevende og er grunnen til at mange bruker mobilversjonen fremfor de offisielle appene.

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: facebook, messenger