Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kan du kjøpe bitcoins sammen med avisen og morgenkaffen din, om du bor i Australia vel og merke. (Ill.: Jason Benjamin / Flickr)

Fra i sommer kan du kjøpe Bitcoin fra 1200 utsalgssteder i Australia

Vinner stadig terreng som alternativ valuta rundt om i verden.

Snart kan australiere kjøpe Bitcoins sammen med avisen i sin lokale aviskiosk.

Lanseres i neste uke
Med en nær forestående lansering allerede i neste uke, så vil de som vil kunne kjøpe Bitcoin med kontanter hos omtrent 1200 utsalgssteder spredt over hele Australia rapporterte Fairfax Media på torsdag.

Møte mellom nytt og gammelt
Prosjektet er resultatet av et samarbeid mellom detaljhandel-aktøren Blueshyft og den australske bitcoin børsen Bitcoin.com.au.

I følge en utttalelse fra daglig leder for Bitcoin.com.au., Rupert Hackett, så er håpet at dette samarbeidet skal gi Bitcoin mye etterlengtet kredibilitet som et betalingsmiddel for folk flest.  Det er nettopp steget med å ta Bitcoin med inn i den fysiske butikken som de håper at skal gi den tilliten krypto-valutaen savner som mest.

Den Sveitsiske byen Zug kommer også i sommer til å innføre et pilotprosjekt hvor man kan betale for en del offentlige tjenester og gebyrer med den omstridte krypto-valutaen.

Ikke gratis
Som med alle slike tjenester så kreves det også en avgift, i dettte tilfellet skal Blueshyft ha 4 prosent av transaksjonen, dette kommer da i tillegg til kostnaden med å overføre til butikken.

Lenge å vente
For at transaksjonen skal kunne utbetales er det nærliggende å tro at BlueShyft er best tjent med at den godkjennes først. Gjennomsnittlig godkjenningstid for transaksjoner ligger nå på mellom 8-11 minutter.

Så ikke like kjapt som å ta ut penger i minibanken altså. I en periode i 2012 var godkjenningstiden for en transaksjon på hele 50 minutter.

Svinger mye
Det er Bitcoin ikke er bundet opp mot en standard som gull eller sølv gjør at den svinger mye i verdi, og i skrivende stund er den verdt omtrent 4678 norske kroner for 1 BTC.

I begynnelsen ser Blyeshyft og Hackett for seg at de skal ta transaksjoner på inntil 1200 norske kroner men at de i fremtiden håper å kunne ta transaksjoner så lave som 1 australsk dollar, altså omtrent 6 norske kroner.

I 2014 når prisen for 1 Bitcoin (1 BTC) nådde sitt absolutte høydepunkt hittil så var prisen på omtrent 7500 kroner.

Kilde:
Mashable Tech

 

Stikkord: bitcoin, blockchain, fintech