Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tusenvis av nordmenn lurt av falsk IKEA-side

Lenker til konkurranse.

De siste årene har det dukket opp flere og flere falske Facebook-sider som utgir seg for å være ekte.

Oppdatert 3. juni klokken 10.30:

Vi kom til å skrive at det var snakk om virus. Det stemmer ikke. Siden leder til en abonnementstjeneste som fyller opp PC-en og mobilen din med søppelpost. I tillegg risikerer brukerne å bli belastet med en månedlig sum.

Falsk
Felles for dem alle er at de inneholder en eller annen form for konkurranse og at de er svært gode etterligninger av de ekte sidene- Dog skal det ikke mye til for å se at det er noe muffens på ferde.

Denne gangen er det blitt opprettet en falsk Facebook-side for IKEA Norge. Ved første øyekast kan det se ut som det er den ekte siden, men det er spesielt to ting man kan merke seg: 1. den ble opprettet tirsdag denne uken og 2. megapopulære IKEA er kun likt av 3433 personer.

Facebook-virus
På siden har de en konkurranse der en heldig person kan vinne 20 000 kroner ved å like og dele et bilde. I tillegg har de lagt ved en linke som etter rapportene å lese videresender brukerne til en form for virus.

Innlegget er for øyeblikket delt av 9840 personer.

Forrige uke var det en falsk GameStop Drammen-side som også lurte flere tusen nordmenn til å like og dele et bilde. Bildet ble delt nesten 5000 ganger.

Også forrige uke ble tusenvis av nordmenn lurt av en falsk Facebook-side.
Også forrige uke ble tusenvis av nordmenn lurt av en falsk Facebook-side.

Stikkord: virus