Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tony Fadell gir seg som Nest-sjef. (Ill.: Nest)

«iPod-ens far» trekker seg fra Google-selskapet Nest

Skal visstnok være frivillig.

Tony Fadell blir kreditert som iPod-ens far mens han jobbet hos Apple. Han startet så Nest, et selskap med sky-termostater og røykvarslere. Nå forlater han det Alphabet-eide selskapet.

For krass?
Hans nye oppgave blir å være rådgiver for Google-grunnlegger Larry Page.

Visstnok er endringen frivillig, men Fadell har en kontroversiell lederstil, samt utsettelser og et oppkjøp som ikke gikk helt etter planen (Dropcam), kan være den egentlige grunnen til at Alphabet nå gir han andre arbeidsoppgaver.

Dette sier Fadell
Dette sier Fadell i blogg-innlegget der han sier farvel:

«Det er ingen perfekt tid å time en overgang. Vi har vokst Nest til å bli så mye mer enn et termostat-selskap. Vi har skapt maskinvare, programvare og et tjeneste-økosystem som fortsatt vokser og som skal fortsette å bli bedre, og bli mainstream i årene som kommer.

Fremtiden til Nest er lys takket være en solid ledelse i kombinasjon med et to-års-produktkart vi har jobbet med sammen for å sørge en korrekt vei fremover», forklarer Fadell og presiserer at overgangen har vært i kværna siden sent i fjor.

 

Kilder:
Nest
The Verge

Stikkord: fadell, Google, nest