Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook-sjef Mark Zuckerberg under selskapets F8-utviklermess i april i år. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Facebook nekter for at de bruker mobil-mikrofonen til å tyvlytte på deg – disse er ikke enige

Har du opplevd dette?

Facebook tilbakeviser på det sterkeste påstander om at de bruker mobil-mikrofonen for å snappe om hva du og andre i nærheten av mobilen snakker om for å vise deg mer relevante annonser.

– Vi tyvlytter ikke
Annonse- og nettsamfunn-giganten har sett seg nødt til å dementere det de mener er sprøyt i et ferskt blogg-innlegg:

«Facebook bruker ikke mobilens mikrofon for å vise annonser eller forandre hva du ser i nyhetsstrømmen. Nye artikler har hintet til at vi hører på folks samtaler for å vise dem relevante artikler. Dette er ikke sant. Vi viser annonser basert på interesser og annen profil-informasjon – ikke hva du snakker høyt om.

Vi får kun tilgang til mikrofonen om du har gitt vår app tilgang og om du aktivt bruker en spesifikk funksjon som krever lyd. Dette kan inkludere videoopptak eller ved å bruke en funksjon vi introduserte to år siden som inkluderer musikk eller annen lyd i status-oppdateringer

– Joda, det gjør dere
Det er ikke første gang det har dukket opp saker der personer mener de har blitt tyvlyttet på, en PR-katastrofe om det skulle vise seg å ha hendt eller fortsatt pågår. En Reddit-bruker lurte på om Facebook lyttet på hans samtale i oktober 2015.

Facebook fikk problemer i 2014 når de annonserte at de ønsket å høre på musikk eller på TV-en samtidig som brukere oppdaterte statusene sine. Dette er noe brukeren selv må aktivere.

I en fersk Gizmodo-kommentar, lagt ut i forbindelse med denne saken, påstår leser «dwarfgoat» at Facebook har tyvlyttet på flere av hans samtaler for å vise annonser relatert til emnet som ble diskutert.

 

Kilder:
Facebook
Gizmodo

Stikkord: facebook