Nå har de lansert «verdens beste mobil» til 117 000 kroner

Du må bla opp det samme som en god bruktbil for å skaffe deg denne mobilen med helt OK spesifikasjoner. Det er kjapp WiFi og kryptering som skiller denne mobilen fra konkurrentene.
Du må bla opp det samme som en god bruktbil for å skaffe deg denne mobilen med helt OK spesifikasjoner. Det er kjapp WiFi og kryptering som skiller denne mobilen fra konkurrentene.

Sent i april omtalte vi Solarin, en ny mobil fra oppstarten Sirin Labs som skal være mer sikker enn de fleste mobilene på markedet, og med en voldsom prislapp på over 100 000 kroner.

Personvern i fokus
Produktet ble lansert i London i dag. Fokuset er sikkerhet:

«Personvern og mobil-teknologi er mye omtalte temaer. Vi søker innovative krypterte apper og sikker teknologi for å beskytte oss selv, men det finnes ingen løsning som passer – det er her Solarin kommer inn i bildet», melder selskapet i dagens pressemelding.

Annonse

For forretningsfolk
Produktet sikter seg inn på forretningsfolk som er mye på farten med sensitiv informasjon. «Solarin kombinerer avansert teknologi for å skape det vi mener er den beste mobilen i verden.»

Selskapet har brukt over to år på utvikling i Sverige og Tel Aviv i Israel. Over 2500 komponenter er å finne på innsiden.

Selskapet har blant annet inngått partnerskap med KoopSpan for å kunne integrere brikke-til-brikke 256 bit-AES-kryptering (den samme teknologien som militære bruker i hele verden, forklarer Sirin).

Krypteringen aktiveres med en unik sikkerhetsbryter på baksiden av enheten. Da går mobilen inn i forsvarsmodus med tilhørende apper for krypterte samtaler og meldinger.

Ikke kjapp
Selv om de skryter av å ha fet teknologi, har ikke denne det kjappeste Snapdragon-brikkesettet:

  • Qualcomm Snapdragon 810 – X10 LTE
  • 5,5 IPS LED 2K-oppløsning – 120 prosent sRGB fargespekter
  • 24 LTE-bånd
  • 802.11ac 2×2 MU-MIMO
  • WiGig (802.11ad) multi-gigabit Wi-Fi-teknologi
  • Qualcomm Quick Charge
  • Gorilla Glass 4
  • 23,8 MP-kamera med laser autofokus

Solarin kan handles på nett, eller i Sirin Labs sin butikk i Mayfair, London ((34 Bruton Place) fra og med 1 juni, samt Harrods og Knightsbridge fra 30. juni.

 

Kilde:
Sirin Labs

Annonse
Annonse