– I disse landene er Windows 10 større enn 7

Windows 10 gjør det godt i USA og Norden, ifølge StatCounter.
Windows 10 gjør det godt i USA og Norden, ifølge StatCounter.

Det er snaue to måneder til Microsoft kan feire ettårsdagen til Windows 10.

Passerer Windows 7
Operativsystemet har generelt sett fått god kritikk og offisielle tall viser at det nå brukes av 300 millioner brukere verden rundt.

De seneste tallene fra StatCounter – et selskap som analyserer 15 milliarder sidevisninger i måneden – har Windows 10 passert Windows 7 på hjemmebane i USA. Tallene viser at Windows 10 har 28,82 prosent mens 7 ligger på 28,65 prosent.

Annonse

Godt i Norden
Det samme gjelder også for Norden og flere deler av Vest-Europa, ifølge StatCounter. I Norge er markedsandelen til Windows 10 på 34,36 prosent, basert på disse tallene. Når det gjelder ITavisens lesere, er fortsatt Windows 7 størst.

Microsoft har satt seg et mål på én milliard Windows 10-enheter innen 2–3 år etter lansering. De er på god vei mot å nå dette målet, men har fått mye kritikk for en aggressiv fremgangsmåte for å få kundene til å oppgradere.

 

Kilder:
StatCounter,
Neowin

 

Annonse
Annonse