Denne lille byen vil bli en hub for selskaper som driver med krypto-valuta.
Denne lille byen vil bli en hub for selskaper som driver med krypto-valuta.

Nytt gjennombrudd for Bitcoin

Mens verden fortsatt leter etter oppfinneren bak blockchain og Bitcoin så kan nå innbyggere i byen Zug i Sveits ta i bruk Bitcoin for å betale for noen utvalgte offentlige tjenester.

Starter i sommer
Det er planlagt at løsningen skal være oppe å gå innen starten på juli i år. I følge en uttalelse til NBC News fra borgermesteren i byen vil man «ikke kunne betale skatten sin» med krypto-valutaen, men for mindre gebyrer vil de akseptere Bitcoin som betalingsmiddel.

Første byen i verden
Mens selskaper som Apple, Dell og sågar Steam allerede har vært ute og dyppet tåa i vannet, så har offentlige instanser vært forståelig skeptiske til å ta i bruk den nye valutaen. Zug er derfor å anse som den første byen i verden som tar i bruk valutaen for å ta i mot betaling fra sine borgere.

En lokal tannlege i byen har også valgt å benytte seg av muligheten til å ta betalt i krypto-valutaen.

Zug er perfekt for denne typen prosjekter
En representant for Swiss Bitcoin Association, Luzius Meisser, har uttalt til NBC News at byen er perfekt for denne typen prosjekter og vil sende et velkomment signal til andre om at selskaper som jobber med krytpo-valuta er velkommene i byen med 27 000 innbyggere.

Til utgangen av året
I første omgang skal prosjektet gå frem til utgangen av året, deretter vil en ny vurdering av prosjektet bli gjort og byen må avgjøre om de ønsker å fortsette med dette eller ikke.

Kilde:
NBC News