Netflix og HBO kan bli tvunget til mer europeisk innhold

Europakommisjonen ønsker mer europeisk innhold på Netflix.
Europakommisjonen ønsker mer europeisk innhold på Netflix.

I et nytt forslag som ble presentert i dag, ønsker Europakommisjonen at strømmetjenester må ha en viss andel europeisk innhold på sine respektive tjenester.

Kan bli nødt til å bidra
Forslaget kommer i forbindelse med en overhaling av eksisterende kringkastingsforskrifter og EU-kommisjonen ønsker at strømmesider som Netflix og HBO skal vie 20 prosent til europeisk innhold.

I tillegg åpner de opp for at selskapene bidrar økonomisk til produksjon av europeiske filmer og TV-serier i medlemslandene. EU ønsker også stanse Netflix’ regionblokkering.

Annonse

Samtidig ønsker de at europeisk innhold skal bli mer synlig på selskapenes nettsider ved blant annet å vise hvilket land som ligger bak produksjon, muligheten til å søke etter innhold basert på land eller å presentere europeiske produksjoner tydeligere.

«Måten vi ser på TV og video i dag har forandret seg, men ikke våre verdier. Med de nye reglene kommer vi til å opprettholde mangfoldet i media, tilsynsmyndighetenes selvstendighet og gjøre det klart at hat ikke har noen plass på plattformer for videodeling», sier Günther H. Oettinger i Europakommisjonen.

Netflix har økt satsingen på eget innhold og til høsten trer selskapets Disney-avtale i kraft.

Ligger over
Basert på en undersøkelse EU-kommisjonen selv har gjort, står europeiske filmer for 27 prosent på samtlige strømmetjenester. Hos Netflix er tallet på 21 prosent.

I studien kommer det også frem at tradisjonelle kringkastere investerer 20 prosent på europeiske produksjoner, for strømmetjenestene ligger tallet på 1 prosent.

«Våre medlemmer verden rundt elsker europeiske programmer, det er derfor vår investering i europeiske programmer, inkludert Netflix-originaltitler laget i Europa, vokser. Vi setter pris på kommisjonens mål om at europeisk produksjon skal blomstre, men de vil ikke oppnå det med de foreslåtte tiltakene», sier Netflix i en uttalelse i forbindelse med EU-kommisjonens forslag.

Ønsker du mer europeisk innhold på Netflix og HBO Nordic?

 

Kilder:
The Verge,
IDG

Annonse
Annonse